Sanquin

Word bloeddonor en red levens! (Only Dutch)

Sanquin is hard op zoek naar nieuwe bloeddonors en de Eurekaweek ondersteunt hen hier harte bij! Wij roepen dan ook iedereen op je nu als bloeddonor aan te melden.

Van bloedtransfusies voor mensen met kanker tot het redden van iemand na een auto-ongeluk. En van het ontwikkelen van medicijnen tot het in leven houden van een te vroeg geboren baby…: Met jouw bloed red je levens!

Als bloeddonor kan iedereen een held zijn. Meld je nu aan!

Sanquin heeft op dit moment veel nieuwe bloeddonors nodig. Talloze patiënten in Nederland zouden je zeer dankbaar zijn als je je aanmeldt als donor!

Regelmatig een medische keuring
Als bloeddonor krijg je voor elke donatie automatisch een korte medische keuring. Het is mooi meegenomen dat je als donor regelmatig de bevestiging krijgt dat je bloeddruk, hemoglobine-waarde en ferritine-waarde in orde zijn. Of dat je juist bij een te hoge of te lage waarde een seintje krijgt om met je huisarts te ontdekken wat er aan de hand is en hoe dit kan worden opgelost.

Zo help je als donor niet alleen anderen, maar zorg je ook goed voor jezelf!

Over bloed doneren
Mannen mogen tot 5 keer per jaar bloed doneren. Vrouwen maximaal 3 keer.
Zodra jouw bloed nodig is, ontvang je een oproep.
Bloed afnemen duurt 10 minuten.
Verder stellen we je vóór iedere donatie enkele medische vragen en meten we je bloeddruk. Na afloop eet en drink je iets in het donorcafé. Met een uurtje sta je weer buiten.
Hoe vaak we je oproepen, hangt af van je bloedgroep en de vraag vanuit ziekenhuizen.
Over Sanquin Bloedvoorziening
In Nederland zorgt Sanquin voor de bloedvoorziening. Dat doen we samen met onze donors voor een beter leven van de patiënt. Naast het afnemen, verwerken en uitgeven van bloedproducten, verricht Sanquin ook onderzoek naar het effectiever inzetten van bloed.